Pytlíky na chleba
Pečete či kupujete kvalitní chléb a stále řešíte, jak chleba uchovat co nejdéle chutný, bez okorávání a plísně? Totéž jsem roky řešila i já. Než jsem se z historických pramenů dozvěděla, jak tehdy uchovávali chléb naši předkové až po dobu 14 dní.
Je mi ctí i potěchou nabídnout vám první 100% lněný vrstvený český pytlík a ubrousek na chleba i pečivo vůbec, na našem trhu, původně vyvinutý pro vlastní potřebu.
୭ pečivo v něm uchováte bez plísní i okorání po mnoho dnů
୭ netřeba v něm pečivo jakkoliv polohovat či větrat
୭ nehrozí žádné zapařování
୭ je přirozeně antibakteriální
୭ z českého atestovaného lnu na styk s potravinami
୭ budete jej mít po celý svůj život a mohou ho zdědit i vaše děti
୭ může se prát v ruce i v pračce, vyvařovat i žehlit = velmi snadná údržba
୭ po celou dobu své životnosti funguje stále stejně a nemění vlastnosti
୭ je ze 100% přírodního a rozložitelného materiálu
A proč to funguje? Protože si materiál nechávám vyrábět na zakázku v potřebné hustotě, gramáži a v co nejpřirozenější formě. Jakákoliv nevhodná úprava totiž přirozené vlastnosti lnu degraduje. Už při studiu vláken nám vštěpovali, že len má své specifické a nenahraditelné vlastnosti jakýmkoliv jiným vláknem. Dochované prameny našich předků to jen dokazují a jejich moudrost jsem společně se svými znalostmi „vetkávám“ do svých výrobků.
Celou "cestu" mých pytlíků na pečivo naleznete zde: CESTA LNĚNÝCH PYTLÍKŮ